ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ

Αρθρογραφία  

arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
 


 

Loading

     Ποιόν συμφέρουν οι εκλογές και πότε;
-- 06/02/2019

  

   

 

Αυτή τη στιγμή δεν έχω επαρκείς πληροφορίες για το τι συνέβη στην Άγκυρα με τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν. Δεν ξέρω αν διαμορφώθηκε μια συμφωνία πλαίσιο για τις επόμενες ημέρες, μήνες ή χρόνια. Με ανησύχησαν, οπωσδήποτε, το ύφος και το περιεχόμενο του Τούρκου εκπρόσωπου τύπου πριν από τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογαν.

Το πρώτο. Η ανακοίνωση από τον Τούρκο εκπρόσωπο μιας μεγάλης ατζέντας θεμάτων, στα οποία περιέλαβε και τα «νησιά».

Το δεύτερο. Η επικήρυξη από το Τούρκικο Υπουργείο Εξωτερικών των οκτώ Τούρκων φυγάδων στρατιωτικών για ένα σημαντικό ποσόν.

Ας τα παραμερίσουμε όλα αυτά προσωρινά. Αύριο ή μεθαύριο θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Και κάποτε τα αρχεία θα ανοίξουν. Για να μάθουμε επακριβώς αν συμφωνήθηκε κάτι μεταξύ Τσίπρα και Ερντογάν. Και σε τι βάθος. Πάντως, από τώρα θα ήθελα να μου επιτρέψετε μια παρατήρηση-υπόδειξη. Δέστε προσεκτικά τη γλώσσα του σώματος του Ερντογάν και συγκρίνετέ την με τη γλώσσα του σώματος του Αλέξη Τσίπρα.

Να πάμε, τώρα, στα δικά μας. Στα εσωτερικά μας. Σε όλα. Από τα κόκκινα δάνεια μέχρι το πότε θα γίνουν εκλογές.

Για τα κόκκινα δάνεια δεν αποφασίζουμε, από όσο φαίνεται, εμείς. Κάποιοι τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες και στη Φραγκφούρτη θα βρουν τη λύση. Εκεί που τα βρίσκουν μπαστούνια είναι τα κόκκινα δάνεια σε συνδυασμό με το όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Άλλες λύσεις προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος. Άλλες λύσεις προετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Και άλλες λύσεις κατεβάζει από την κούτρα του ο συμπαθής Αλέκος Φλαμπουράρης. Και φυσικά πανταχού παρούσα είναι η Διεύθυνση Ανταγωνισμού στις Βρυξέλλες.

Που σκοντάφτουν όλοι αυτοί; Μα στην αναγκαία νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Χωρίς αυτή τη νέα ανακεφαλαιοποίηση δεν θα προχωρήσει ούτε μία φιλολαϊκή πολιτική λύση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

Και πόσα είναι τα λεφτά της νέας ανακεφαλαιοποίησης; Περίπου 6 δις ευρώ. Αυτά τα λεφτά δεν τα έχουν οι μέτοχοι των τραπεζών. Ή και αν τα έχουν οι μέτοχοι δεν θέλουν να τα δώσουν.

Τότε θα κληθεί ο λαός μας για να πληρώσει το μάρμαρο. Με πρόσθετους φόρους. 6 δις ευρώ. Εάν ο Αλέξης λύσει αυτό το πρόβλημα και εάν λύνοντας αυτό το πρόβλημα βελτιώσει τη θέση του προσωπικά, τότε ο Αλέξης και η μικρή παρέα του θα μας πάνε σε εκλογές.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη, 06.02.2019

 

 


Share |
 
papa
Ανοίξτε την Βουλή! Επιτρέπεται σύγχυση στα εθνικά θέματα; ¨Πορεία στην Ομίχλη της Κρίσης¨

 

 

Το ότι δεν φταίνε τα θύματα είναι, περίπου, βέβαιο. Τα περισσότερα δεν ήταν καν κάτοικοι της περιοχής. Να φταίνε, άραγε, τα μι

Το non paper της αμερικανικής πρεσβείας και η τουρκική επιχειρηματολογία για το τέλος ισχύος των διεθνών συνθηκών.

Επ

 

 

Πάρα πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Βγόντζα ¨Πορεία στην Ομίχλης της Κρί

 

«ΔΙΚΗ»

20  χρόνια μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου

Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, Αθήνα, 2009
<

webdesign by mediapro || content management by fgcms