ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ

Αρθρογραφία  

arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
 


 

Loading

     Είμαστε τάχατες ακροδεξιοί;
-- 04/02/2019

  

   

 

Το τόλμησε. Και το διόρθωσε. Έτσι νόμισε. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μέσα στο νησί μας. Ενώπιον κόσμου. Δεν ξέρω ποιοί έσπευσαν να τον ακούσουν. Ίσως και να μη κατάλαβαν καλά τι τους είπε. Πάντως, όσοι αναμετάδωσαν τα λόγια του έσπευσαν να υπογραμμίσουν τη διαφορά. Όχι, ο Αλέξης Τσίπρας δεν τα είπε απολύτως σωστά. Όσοι εναντιώθηκαν στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι ακροδεξιοί και εθνικιστές.

Στην προσπάθειά του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος να «μπαλώσει» όσα άστοχα είχε εκστομήσει ο ηγέτης του, τα έκανε ακόμη χειρότερα. Ανέδειξε τη γύμνια των επιχειρημάτων της κυβέρνησης για το Σκοπιανό. Ο Αλεξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως ακροδεξιούς το 75% του ελληνικού λαού. Και μετά εμείς αρχίσαμε να ψαχνόμαστε. Ποιός είναι πιο πατριώτης από τον άλλον; Και νιώσαμε όλοι μας πιο πολύ πατριώτες από πριν.

Πως οδηγηθήκαμε σ' αυτό; Από τις χυδαιότητες, τις ασχήμιες, τους τυχοδιωκτισμούς και τις συναλλαγές στις οποίςς περιπλάκησαν αυτοί που επικαλέστηκαν δήθεν τη δική τους ηθική συνείδηση. Από τις κατηγορίες για χρηματισμό που εκραύγασαν οι πρώην συναεταίροι. Από την παραβίαση του κανονισμού της Βουλής. Από την παραβίαση του ίδιου του Συντάγματος. Από τη διαστρέβλωση των αρχών και των αξιών του Συντάγματος.

Ναι, είμαστε πατριώτες και όχι ακροδεξιοί. Γιατί δεν ήμασταν ποτέ οπαδοί ενός παιδαριώδους διεθνισμού. Στον οποίο γαλουχήθηκαν ως λυκόπουλα των κομμουνιστικών σχολών. Και όχι ως ώριμοι κομμουνιστές. Το σημερινό ΚΚΕ δεν κηρύττει πια τον διεθνισμό των πολύ παλιών χρόνων. Είναι και παραμένει πατριωτικό κόμμα. Και το έχει αποδείξει. Και αυτή την πολιτική φιλοσοφία του δεν την αμφισβητεί πια κανένας.

Αχ, καϋμένε Τζανακόπουλε. Ήσουν και παραμένεις ανιστόρητοςς νεολαίος. Όπως και τότε που υπέγραφες μαζί με την παρέα σου ότι τα Σκόπια έχουν δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδονία! Πάνε δέκα χρόνια από τότε και δεν ωρίμασες! Ούτε και ο αρχηγός σου. Γιατί ξαναείπε τα ίδια πράγματα.

Όπως όταν ο δυστυχής εξομολογήθηκε δημόσια ότι οι θάλασσες δεν έχουν σύνορα.

Για όλες αυτές τις ανοησίες θα επανέλθουμε! Γιατί η λέξη εθνικός επαναπροσδιορισμός θα ξανακουστεί. Και από άλλλους γείτονες μας. Με μεγαλύτερη δύναμη. Με πανθομολογούμενη ισχύ. Και τότε θα κλαύσουμε. Όχι στις όχθες της Βαβυλώνας! Αλλά στα νερά ενός πιο κοντινού μεγάλου ποταμού.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Δευτέρα, 04.02.2019

 

 


Share |
 
papa
Ανοίξτε την Βουλή! Επιτρέπεται σύγχυση στα εθνικά θέματα; ¨Πορεία στην Ομίχλη της Κρίσης¨

 

 

Το ότι δεν φταίνε τα θύματα είναι, περίπου, βέβαιο. Τα περισσότερα δεν ήταν καν κάτοικοι της περιοχής. Να φταίνε, άραγε, τα μι

Το non paper της αμερικανικής πρεσβείας και η τουρκική επιχειρηματολογία για το τέλος ισχύος των διεθνών συνθηκών.

Επ

 

 

Πάρα πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Βγόντζα ¨Πορεία στην Ομίχλης της Κρί

 

«ΔΙΚΗ»

20  χρόνια μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου

Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, Αθήνα, 2009
<

webdesign by mediapro || content management by fgcms