ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ

Αρθρογραφία  

arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
 


 

Loading

     Η εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και ο Αλέξης
-- 09/11/2018

  

   

 

Όλες τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η αντιπαράθεση για την ιστορική δήθεν συμφωνία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ιερώνυμου. Τα δεκαπέντε σημεία που πρόσφατα παρουσίασε ο Αλέξης με την παρουσία του Ιερώνυμου, είναι γραμμένα βιαστικά. Το καθένα τους κρύβει ξεχωριστά παγίδα και παγίδες και για τα δύο μέρη. Επιτρέπουν νομικές «διαιρέσεις». Και ταυτόχρονα αυθαίρετες ερμηνείες. Κάθε επόμενη κυβέρνηση θα τις ερμηνεύει διαφορετικά. Κάθε επόμενος Αρχιεπίσκοπος θα επιχειρεί να τις εφαρμόζει διαφορετικά. Δεν έχουν καν ξεκαθαρίσει ποιούς δεσμεύει αυτή η συμφωνία και ποιούς όχι. Θα επανέλθω.

Όμως, ... ενέσκηψ ένα νέο γεγονός. Η τροπολογία για τα αναδρομικά που κατατεθηκε αργά προχθές το βράδυ και ψηφίστηκε χθες. Ο Αλέξης επιχείρησε να πανηγυρίσει για τη νέα του «παροχή». Σας χαρίζω πανέλληνες μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον καθένα σας ξεχωριστά. Και ... δοξάστε με.

Ποιά είναι η αλήθεια;

Πρώτον. Δεν «χαρίζει» τίποτα ο Αλέξης. Είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις με κορυφαίες εκείνες του Συμβουλίου Επικρατείας. Φυσικά οφείλει να εφαρμόσει και τις αποφάσεις των διοικητικών διακστηρίων που κινήθηκαν στο πλαίσιο των κρίσεων των αποφάσεων του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου. Στην ουσία του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας για τις διαφορές μεταξύ πολιτών και δημόσιας διοίκησης.

Δεύτερον. Δεν είχε καμία άλλη επιλογή. Η μη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας συνιστά αξιόποινη πράξη. Και δεν τιμωρούνται μόνον τα αφεντικά του υπαλληλικά αφεντικά του Υπουργείου Οικονομικών. Η επόμενη κυβέρνηση, που δεν θα είναι ΣΥΡΙΖΑ, πολύ άνετα θα στείλει στο ειδικό δικαστήριο μερικά από τα πρόσωπα που διαγκονίζονται στις ύβρεις κατά του Συμβουλίου Επικρατείας.

Τρίτον. Η εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων αφορά και εκείνους που δεν εχουν προσφύγει στα δικαστήρια. Αυτό αποτελεί εφαρμογή της αρχής της χρηστής διοίκησης. Αυτό πρέπει να το έχουν πει στον Αλέξη και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και απορρέει από το περιεχόμενο συγκεκριμένων αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας.

Ο Αλέξης έκλεισε σε μερικούς από εμάς το μάτι, ισχυριζόμενος ότι είναι δική του πολιτική απόφαση η εφαρμογή των διακστικών αποφάσεων. Περίπου μας είπε ότι άμα ήθελε θα μπορούσε και να μην τις εφαρμόσει.

Κούνια που τον κούναγε! Προφανώς δεν έχει διαβάσει ούτε μια διάταξη του Συντάγματος.

 

Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή 9.11.2018

 

 


Share |
 
papa
Ανοίξτε την Βουλή! Επιτρέπεται σύγχυση στα εθνικά θέματα; ¨Πορεία στην Ομίχλη της Κρίσης¨

 

 

Το ότι δεν φταίνε τα θύματα είναι, περίπου, βέβαιο. Τα περισσότερα δεν ήταν καν κάτοικοι της περιοχής. Να φταίνε, άραγε, τα μι

Το non paper της αμερικανικής πρεσβείας και η τουρκική επιχειρηματολογία για το τέλος ισχύος των διεθνών συνθηκών.

Επ

 

 

Πάρα πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Βγόντζα ¨Πορεία στην Ομίχλης της Κρί

 

«ΔΙΚΗ»

20  χρόνια μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου

Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, Αθήνα, 2009
<

webdesign by mediapro || content management by fgcms