ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ

Αρθρογραφία  

arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
 


 

Loading

     Τα μαθήματα και παθήματα της ΕΡΤ
-- 03/11/2018

  

   

 

Η κυβέρνηση "ξήλωσε" τη διοίκηση της ΕΡΤ. Το πραγματικό σκεπτικό αυτής της απόφασης δεν το ξέρουμε. Από διαρροές μαθαίνουμε πως υπήρξε πρόβλημα συνεργασίας ανάμεσα στα κορυφαία διευθυντικά στελέχη. Αυτό δε μοιάζει πιθανό. Τι έχει προηγηθεί;

Πρώτα και πάνω απ' όλα η αρχική δήλωση του Νίκου Φίλη για τα φαινόμενα της παραδιοίκησης και της κυριαρχίας ιδιοτελών συμφερόντων στην ΕΡΤ. Αργότερα ο Νίκος Φίλης επέμεινε σε αυτή τη δήλωση, παρά τις αντιδράσεις του υπερκαναλάρχη Νίκου Παππά.

Ακολούθησαν οι πρόσφατες κοινές ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, κορυφαίου οργάνου όλων των επαγγελματιών δημοσιογράφων. Τι κατήγγειλαν; Αποκλεισμούς δημοσιογράφων. Εξοστρακισμούς ικανών. Συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Αλλοίωση του δημοσιογραφικού χαρακτήρα της ΕΡΤ. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ανέλαβε και τον τομέα της ενημέρωσης!

Και καταλήγουν οι δύο σημαντικότερες οργανώσεις των δημοσιογράφων: «Σε μια περίοδο που ο κλάδος της ενημέρωσης εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως πεδίο βολής, τόσο κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όσο και κατά της ίδιας της ελευθερίας και ανεξαρτησίας του Τύπου, με παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό έργο, λογοκρισία και μάλιστα όταν λαμβάνουν χώρα στη δημόσια τηλεόραση, προσκρούουν όχι μόνο στην κοινή λογική, αλλά και στις αρχές της αξιοκρατίας».

Φαίνεται πως η οργή του δημοσιογραφικού κόσμου έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Γι' αυτό... παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του πολιτικού προϊσταμένου της ΕΡΤ... επακολούθησε η προχθεσινή ξαφνική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, χθες η ηγεσία του Yπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών της διοίκησης της ΕΡΤ.

Τον Βασίλη Κωστόπουλο, μέχρι χθες διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, τον ξέρω από τα νεανικά μας χρόνια. Δεν είναι τυχαίος. Έχει πολλές περγαμηνές από τη συμμετοχή του σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Έκανε όμως ένα τραγικό λάθος. Δέχτηκε να παίξει έναν ρόλο με σημαδεμένο τέλος. Δεν ξέρω ποιες απ' όλες τις κατηγορίες τον αφορούν. Γνωρίζω το αποτέλεσμα. Στις μέρες του η ΕΡΤ έχει μετατραπεί σε παραμάγαζο της παραδημοσιογραφίας. Ό,τι θέλει η κυβέρνηση. Με υπάκουους δημοσιογράφους και άθλιες ειδήσεις. Λυπάμαι πολύ για τον Βασίλη Κωστόπουλο. Έπρεπε να το ξέρει. Είχε τεράστια πολιτική εμπειρία. Θα τον μεταχειρίζονταν σαν πουκάμισο που έπρεπε να στυφτεί. Και το πέτυχαν! Δεν του άξιζε.

Ας το μάθουν το μάθημα και πάθημά του όλοι όσοι θέλησαν να συνεργαστούν με τον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα του. Δε θα έχουν καλό τέλος.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Σάββατο, 03.11.2018

 

 


Share |
 
papa
Ανοίξτε την Βουλή! Επιτρέπεται σύγχυση στα εθνικά θέματα; ¨Πορεία στην Ομίχλη της Κρίσης¨

 

 

Το ότι δεν φταίνε τα θύματα είναι, περίπου, βέβαιο. Τα περισσότερα δεν ήταν καν κάτοικοι της περιοχής. Να φταίνε, άραγε, τα μι

Το non paper της αμερικανικής πρεσβείας και η τουρκική επιχειρηματολογία για το τέλος ισχύος των διεθνών συνθηκών.

Επ

 

 

Πάρα πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Βγόντζα ¨Πορεία στην Ομίχλης της Κρί

 

«ΔΙΚΗ»

20  χρόνια μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου

Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, Αθήνα, 2009
<

webdesign by mediapro || content management by fgcms