ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ

Αρθρογραφία  

arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
 


 

Loading

     «Ντροπή, ντροπή, ντροπή»!.. «Ψεύτη, ψεύτη, ψεύτη»!
-- 06/07/2018

  

   

 

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή δεν με ενθουσίασε. Και πρέπει να απογοήτευσε κάθε έντιμο και καλόπιστο πολίτη αυτής της χώρας. Ακούστηκαν κραυγές.

Πρώτος ο Αλέξης. Υιοθέτησε δημοσίευμα μιας συγκεκριμένης εφημερίδας, που τον στηρίζει εργολαβικά. Η καλή αυτή εφημερίδα, που φιλοδοξεί να είναι η πνευματική κληρονόμος της παλιάς και αγαπημένης Ελευθεροτυπίας, δημοσίευσε μια «συνταρακτική αποκάλυψη». Ένας πελώριος τίτλος «μην διανοηθείτε να χαριστείτε στον Τσίπρα» και υπότιτλος: «έφτασε (εννοώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης) στο σημείο να προτρέπει την Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς να επιμείνουν στην υλοποίηση των περικοπών για τις συντάξεις και στην μείωση του αφορολόγητου».

Ακολούθησε ο Μητσοτάκης με τις λέξεις «ψεύτη, ψεύτη, ψεύτη»! Προφανώς παγιδεύτηκε στο ίδιο επίπεδο ανώφελης οξύτητας.

Διάβασα προσεκτικά το δημοσίευμα. Ως πηγή της «αποκάλυψης» δεν ήταν καμιά ξένη εφημερίδα ή ειδησεογραφικό πρακτορείο. Ούτε κάποιος επώνυμος αξιωματούχος. Τα σχετικά δημοσιεύματα, μάλλον, εκθέτουν τον Τσίπρα ως προς την πελατειακή του επικοινωνιακή λογική. Οι μεν γερμανικές εφημερίδες αποκαλύπτουν ότι ο Τσίπρας είχε καταλάβει λάθος όταν ανακοίνωσε ότι η Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησε στην αναστολή για 6 μόνο μήνες στην αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε συγκεκριμένα νησιά. Και όσον αφορά το περιεχόμενο της όποιας συζήτησης ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Άνγκελα Μέρκελ, μια εύλογη σιωπή. Η αναφορά σε πηγές είναι εντελώς αόριστη. Αυτό είναι χαρακτηριστικό στις χαλκευμένες ειδήσεις. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας βιάστηκε.  Και μετέτρεψε την Βουλή σε «χαβούζα ύβρεων».

Λυπάμαι και για την παγίδευση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από την σχετική προβοκάτσια του Αλέξη Τσίπρα. Ο κοινοβουλευτικός λόγος επιτρέπει οξύτητες. Αλλά η οξύτητα στην παρούσα στιγμή βολεύει την κυβέρνηση. Ο απλός πολίτης έχει δείξει και αποδείξει ότι έχει απορρίψει την κυβέρνηση και την απόδοσή της σε μια σειρά θεμάτων.  Μένει μακριά, όμως, προς τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης. Είναι λάθος να πιστεύουν οι συνεργάτες του Μητσοτάκη αν νομίζουν ότι σκαρφαλώνοντας στο ίδιο επίπεδο οξύτητας με τον Αλέξη Τσίπρα, θα διαμορφώσουν μια πόλωση που θα επιτρέψει και στα δύο μέρη να λεηλατήσουν εκλογική υποστήριξη που διαφορετικά θα κατέφευγε στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αυτό που θα αναζητήσει ο πολίτης, που είναι έτοιμος να καταψηφίσει την σημερινή κυβέρνηση, είναι μια κυβερνητική πρόταση που θα οδηγήσει την χώρα σε καλύτερες μέρες. Σε έξοδο από την λιτότητα.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή, 06.07.2018

 

 


Share |
 
papa
Ανοίξτε την Βουλή! Επιτρέπεται σύγχυση στα εθνικά θέματα; ¨Πορεία στην Ομίχλη της Κρίσης¨

 

 

Το ότι δεν φταίνε τα θύματα είναι, περίπου, βέβαιο. Τα περισσότερα δεν ήταν καν κάτοικοι της περιοχής. Να φταίνε, άραγε, τα μι

Το non paper της αμερικανικής πρεσβείας και η τουρκική επιχειρηματολογία για το τέλος ισχύος των διεθνών συνθηκών.

Επ

 

 

Πάρα πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Βγόντζα ¨Πορεία στην Ομίχλης της Κρί

 

«ΔΙΚΗ»

20  χρόνια μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου

Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, Αθήνα, 2009
<

webdesign by mediapro || content management by fgcms