ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ

Αρθρογραφία  

arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
 


 

Loading

     Τα ελληνοτουρκικά σε επικίνδυνο σημείο
-- 08/06/2018

  

   

 

Η Τουρκία γίνεται πιο επιθετική καθημερινά. Όχι μόνο στα λόγια. Αλλά και στην πράξη. Στα λόγια συμμετέχουν σχεδόν όλοι τους. Από τον Ερντογάν έως κάποιους γραφικούς ηγέτες μικρών κομμάτων. Στην πράξη όμως. Χθες ανακοίνωσαν ότι παγώνουν και τυπικά τα πρωτόκολλα συνεργασίας με την Ελλάδα, ως προς την επαναπροώθηση προς την Τουρκία όλων όσοι επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα μας με παράνομα μέσα.

Δίνουν μια εξήγηση, που είναι παράλογη, από την άποψη του Διεθνούς Δικαίου. Δεν τους παραδίνουμε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς φυγάδες; Μας καταγγέλλουν ότι προωθούμε την τρομοκρατία. Ότι, δήθεν, την έχουμε εναγκαλιστεί. Και ότι, δήθεν, παρέχουμε «φωλιές» στους πραξικοπηματίες - τρομοκράτες.

Φυσικά, είναι γνωστό πως στην πράξη έχουν παγώσει και τα διμερή πρωτόκολλα. Και οι δεσμεύσεις της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα το ανακοινώνουν και επίσημα.

Και η αναβάθμιση των επιθετικών ενεργειών σε βάρος της χώρας μας παίρνει πιο ταχύς ρυθμούς. Ανακοίνωσαν ήδη ότι ο τουρκικός στόλος απλώνει πανιά σε όλο το Αιγαίο. Περιμένετε! Ίσως και τις τελευταίες μέρες πριν από τις εκλογές να ακούσουμε πως έχουν καταλάβει κάποιες από τις εμβληματικές βραχονησίδες.

Και η Ελλάδα τί κάνει; Ρίχνουμε λάδι στη φωτιά της προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία. Ο Ερντογάν ποτέ δεν ήταν τόσο επιθετικός απέναντι στη χώρα μας όσο τον τελευταίο καιρό και τις τελευταίες μέρες. Στα πιο πολλά χρόνια, από τότε που κατέλαβε την πολιτική εξουσία, απέφευγε τις ακρότητες, τώρα, όμως, φοβάται. Μήπως και δεν πετύχει την πολυπόθητη γι' αυτόν πλειοψηφία από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Επαναλαμβάνω. Και εμείς τί κάνουμε; Έχουμε τον ανεκδιήγητο υπουργό Άμυνας, που μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε ότι μεγαλώνουν τα σύνορα της Ελλάδας σε βάρος της Τουρκίας. Τόσο αστόχαστα; Δε σκέφτηκε αυτός ο τυχοδιώκτης πολιτικός το συμφέρον της Ελλάδας; Που δεν είναι άλλο από την αποφυγή της εμπλοκής μας στον εσωτερικό προεκλογικό αγώνα της Τουρκίας. Αυτές τις παλικαριές και τους τυχωδιοκτισμούς του Πάνου Καμμένου μπορεί να τις πληρώσουμε πανάκριβα.

Θα φτάσω και σε ένα λεπτό θέμα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλάει πολύ. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι έδωσε την ευκαιρία και αφορμή στον Ερντογάν για να ξεδιπλώσει μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο τις διεκδικήσεις του σε βάρος της Ελλάδας.

Το τελευταίο του παράπτωμα; Την ώρα που μαίνεται ο εσωτερικός πολιτικός πόλεμος στην Τουρκία, προβαίνει σε αχρείαστες και άσκοπες δηλώσεις περί των ελληνικών δικαίων. Αφορμή και αφετηρία της τελευταίας όξυνσης των ελληνοτουρκικών θέσεων. Μήπως πρέπει να προσέξει και αυτός;

Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή, 08.06.2018

 

 


Share |
 
papa
Ανοίξτε την Βουλή! Επιτρέπεται σύγχυση στα εθνικά θέματα; ¨Πορεία στην Ομίχλη της Κρίσης¨

 

 

Το ότι δεν φταίνε τα θύματα είναι, περίπου, βέβαιο. Τα περισσότερα δεν ήταν καν κάτοικοι της περιοχής. Να φταίνε, άραγε, τα μι

Το non paper της αμερικανικής πρεσβείας και η τουρκική επιχειρηματολογία για το τέλος ισχύος των διεθνών συνθηκών.

Επ

 

 

Πάρα πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Βγόντζα ¨Πορεία στην Ομίχλης της Κρί

 

«ΔΙΚΗ»

20  χρόνια μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου

Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, Αθήνα, 2009
<

webdesign by mediapro || content management by fgcms