ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ

Αρθρογραφία  

arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
 


 

Loading

     Μπαμπινιώτης διαψεύδει Κοτζιά
-- 07/06/2018

  

   

 

Οι συζητήσεις σε όλη τη χώρα έχουν πάρει «φωτιά». Με ποια λύση συμφωνούμε και σε ποια διαφωνούμε και αποδοκιμάζουμε. Σκόπια και οποιοδήποτε παράγωγο ή «Μακεδονία» και οποιοδήποτε παράγωγο.

Χθες, σε 24 πόλεις της Ελλάδας διαδήλωσαν συμπολίτες μας από τον φόβο της εκχώρησης ενός ονόματος, που με αυτό μεγαλώσαμε, σε γείτονες, που με το ίδιο όνομα τους έπεισαν να αυτοχαρακτηρίζονται.

Δεν ξέρω την τελική λύση. Δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση. Μονίμως μας παραπληροφορεί. Σε κάποια σημεία, μάλιστα, παραπληροφορείται και η ίδια. Δεν το ξέρει το θέμα. Κάτι προσπαθεί να κατανοήσει και συμπεριφέρεται ως ημιμαθής.

Φυσικά όλα αυτά εντάσσονται στη μόνιμη στρατηγική της κυβέρνησης. Δεν υπερασπίζεται κάποια λύση. Δεν προσπαθεί να μας πείσει για τα θετικά της όποιας λύσης. Φτιάχνει εχθρούς. Δηλαδή, όλους όσοι διαφωνούν μαζί της. Ή πρόκειται να διαφωνήσουν μαζί της. Και επιχειρεί να διχάσει το λαό μας.

Και ως ημιμαθής, η κυβέρνηση επιδεικνύει αλαζονεία. Και δεν σέβεται τους πάγιους κανόνες της πολιτικής διαμάχης. Θα δώσω δύο παραδείγματα. Και τα δύο από τη δραστηριότητα του υπουργού Εξωτερικών.

Το πρώτο: Ανέσυρε από τα αρχεία του υπουργείου Εξωτερικών ότι κάποιος υπουργός Εξωτερικών είχε πλήρως παραχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς. Μάλλον, εννοούσε το γερόλυκο της Εξωτερικής Πολιτικής Πέτρο Μολυβιάτη. Προφανώς, παραπλανά. Και το χειρότερο; Δίνει βήμα και επιχειρήματα στους Σκοπιανούς. Και, φυσικά, παραμένει αμείλικτο το ερώτημα: Αφού ο Πέτρος Μολυβιάτης τους παραχώρησε το όνομα, γιατί δεν το δέχθηκαν τότε οι Σκοπιανοί; Και να τελειώσει έτσι αυτή η πολύ κουραστική και μακροχρόνια διαμάχη;

Το δεύτερο κρούσμα, που οφείλεται και δημιούργησε ο Νίκος Κοτζιάς. Ισχυρίστηκε ότι το 1977 η Ελλάδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή αναγνώρισε τη γλώσσα. Και σε αυτό ατύχησε ο Νίκος Κοτζιάς. Στη σχετική αντιπροσωπία συμμετείχε ο κορυφαίος γλωσσολόγος της γλώσσας μας, Γιώργος Μπαμπινιώτης. Και έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις. Μάλιστα, σε σχετική μακρά συνέντευξη απέδειξε ότι και σε αυτό παραπλανά ο Νίκος Κοτζιάς.

Προσωπικά, θα περιμένω. Να δω το κείμενο, όπως το διαμόρφωσαν οι Αμερικανοί. Και όπως τους υποστήριξαν οι Γερμανοί. Γιατί κάτι δεν πρέπει να ξεχνάμε: Την ισχυρή Γιουγκοσλαβία, που διέλυσαν οι Γερμανοί το 1991. Άμα έχω το κείμενο αυτό μπροστά μου, τότε θα σας καταθέσω και τη δική μου κρίση.

Πάντως, δε μας επιτρέπεται η διαγραφή ενός μικρού μέρους του χρέους μας, να είναι τα λύτρα μιας εθνική προδοσίας!

Νέα Κρήτη, Άποψη, Πέμπτη, 07.06.2018

 

 


Share |
 
papa
Ανοίξτε την Βουλή! Επιτρέπεται σύγχυση στα εθνικά θέματα; ¨Πορεία στην Ομίχλη της Κρίσης¨

 

 

Το ότι δεν φταίνε τα θύματα είναι, περίπου, βέβαιο. Τα περισσότερα δεν ήταν καν κάτοικοι της περιοχής. Να φταίνε, άραγε, τα μι

Το non paper της αμερικανικής πρεσβείας και η τουρκική επιχειρηματολογία για το τέλος ισχύος των διεθνών συνθηκών.

Επ

 

 

Πάρα πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Βγόντζα ¨Πορεία στην Ομίχλης της Κρί

 

«ΔΙΚΗ»

20  χρόνια μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου

Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, Αθήνα, 2009
<

webdesign by mediapro || content management by fgcms