ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ

Αρθρογραφία  

arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
 


 

Loading

     «Την ψώνισαν»; Όχι!
-- 16/05/2018

  

   

 

Στην αρχή δεν το πίστευα. Η πρώτη μου σκέψη. Κάποιοι το κατασκεύασαν για να τον εξευτελίσουν. Όσο περνούσε η ώρα δεν ερχότανε καμιά διάψευση. Πρωταπριλιά; Αυτή έχει περάσει εδώ και σαράντα έξι μέρες. Δουλειά κάποιου ανεγκέφαλου συνεργάτη του; Δεν μπορεί κάποιος θα τον πληροφορούσε και θα τον ενημέρωνε καταλλήλως. Τώρα που γράφω αυτές τις λέξεις είμαι βέβαιος. Το βίντεο είναι δικό του!

Λοιπόν. Ο Τσίπρας να χαιρετάει τους ηγέτες όλου του κόσμου. Από τον Ομπάμα μέχρι και τον Πούτιν! Ο Τσίπρας στην αρχή της αεροπορικής σκάλας. Στο πάνω - πάνω σκαλί. Στο πλατύσκαλο. Και κάτω ξεκινάει ένα κατακόκκινο χαλί. Και μια καθαρίστρια να το καθαρίζει. Υποψιάζομαι τον ενδεχόμενο συμβολισμό τους. Αλλά τόσο μυαλό έχουνε;

Το βίντεο στην αρχή δείχνει έναν χαμογελαστό Αλέξη μπροστά σε ένα κομπιούτερ. Αλήθεια δεν τον έχουμε δει να εργάζεται. Όλο κυκλοφορεί έξω. Ξέχασαν να του δώσουν κι ένα καλό στυλό. Όχι φυσικά για να υπογράψει. Μα για να γράψει, έστω, μια σελίδα. Δε ζητάμε περισσότερα.

Και μετά; Έρχεται ένας καταιγισμός λέξεων. Η κορυφαία; Κλεμμένη από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο τυχοδιώκτης όλων των χρόνων της ζωή του καμαρώνει για την κανονικότητα της χώρας μας. Και για το πόσο σπουδαίο τον θεωρούν οι ξένοι. Και αυτόν και εμάς.

Δεν θα σας περιγράψω το βίντεο του Αλέξη, που τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί. Ελάχιστα λεπτά διαρκεί και φυσικά, δεν ασχολείται με τη θηριώδη ζημιά που προκάλεσε στην πατρίδα μας. Ούτε για τις ιστορικές συνέπειες του διπλωματικού, αυτή τη φορά, τυχοδιωκτισμού του.

Αύριο, έτσι λένε οι πληροφορίες, συναντά τον Σκοπιανό πρωθυπουργό.

Κάτι τέτοιες συναντήσεις υπόσχονται την οριστική επίλυση των προβλημάτων. Ποτέ οι πρωθυπουργοί δεν πηγαίνουν να συναντήσουν τους ομόλογούς τους, όταν δεν είναι ώριμη και εξασφαλισμένη η επιτυχία της συνάντηση. Άρα έχουν συμφωνήσει για το Σκοπιανό.

Αλίμονο αν συμβαίνει το αντίθετο. Αλίμονο αν επαναληφθεί το φιάσκο με τον Ερντογάν. Αλλά πιο αλίμονο, πιο φοβερό και ανατριχιαστικό θα είναι να συμφωνήσει ο Αλέξης για μια λύση ιστορικά ηττοπαθή και δυσοίωνη για το μέλλον της χώρας μας.

Θα επανέλθω για το βίντεο. «Την ψώνισε» ο Αλέξης; «Την ψώνισαν» οι Συριζαίοι;

Αδίστακτα απαντώ. Όχι! Είναι και αυτό το βίντεο μια ασφαλής ένδειξη ότι προετοιμάζονται ή ετοιμάζονται για εκλογές!

Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη, 16.05.2018

 

 


Share |
 
papa
Ανοίξτε την Βουλή! Επιτρέπεται σύγχυση στα εθνικά θέματα; ¨Πορεία στην Ομίχλη της Κρίσης¨

 

 

Το ότι δεν φταίνε τα θύματα είναι, περίπου, βέβαιο. Τα περισσότερα δεν ήταν καν κάτοικοι της περιοχής. Να φταίνε, άραγε, τα μι

Το non paper της αμερικανικής πρεσβείας και η τουρκική επιχειρηματολογία για το τέλος ισχύος των διεθνών συνθηκών.

Επ

 

 

Πάρα πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Βγόντζα ¨Πορεία στην Ομίχλης της Κρί

 

«ΔΙΚΗ»

20  χρόνια μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου

Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, Αθήνα, 2009
<

webdesign by mediapro || content management by fgcms