ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ

Αρθρογραφία  

arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
 


 

Loading

     Οι παγίδες του Αλέξη
-- 15/05/2018

  

   

 

Είναι εκτίμησή μου διαχρονική. Ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κλειστή ομάδα του Μαξίμου δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά. Δείξτε μου, σας παρακαλώ, ένα μέτρο από το «οπλοστάσιο» της Αριστεράς. Δεν θα το βρείτε. Και μη μου πείτε ότι ανήκει στο οπλοστάσιο της Αριστεράς η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Μην ισχυριστείτε, παρακαλώ, την παροχή του δικαιώματος στον ανήλικο να επιλέξει μόνος του, χωρίς ιατρική υποβοήθηση, το φύλο του. Κάποιος θα σπεύσει, για να καλύψει το κενό. Δεν είναι αριστερός ο Αλέξης τότε τι είναι Νεοφιλελεύθερος; Σε μια πρώτη σκέψη και πρώτη αντίδραση μερικοί θα απαντήσουν θετικά, μιας και το σύνολο, σχεδόν, των μέτρων, που έχει επιβάλει στον ελληνικό λαό, είναι νεοφιλελεύθερου προσανατολισμού.

Μήπως είναι κεντρώος; Μα, οι κεντρώοι, στην πρόσφατη μεταπολεμική μας ιστορία, είχαν βασικό χαρακτηριστικό. Και έχουν. Ένα συνεπές πάθος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Λυπάμαι. Ο Αλέξης δεν έχει ιδεολογία. Χρησιμοποιεί τεχνάσματα για να παραμείνει στην εξουσία, που του δόθηκε σχεδόν σαν δώρο. Και για να κρατηθεί χρησιμοποιεί τεχνάσματα από τα ίδια υλικά. Πανουργίες... Ψέματα... Παγίδες... Και κολεγιές χωρίς ιδεολογικό υπόστρωμα.

Κορυφαίο παράδειγμα; Υπάρχει τίποτε πιο τρανό από τη διαρκή συμμαχία του με τον Πάνο Καμμένο; Μόνο που σε πολύ ακραίες περιπτώσεις βγάζει μια κάποια γκρίνια και ράβει κάποια μπαλώματα.

Τώρα πια είναι βέβαιον ότι επιχειρεί το μεγάλο κόλπο. Η πρώτη του φάση έχει μάλλον ολοκληρωθεί. Αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί. Φώναξε κοντά του τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών επί Καραμανλή. Και τον έβαλε επικεφαλής, αληθινό «αρχιερέα», κατά της διαφθοράς. Και με αυτόν ελπίζει να διεμβολίσει τη Δικαιοσύνη. Αλλά και κάτι άλλο πιο πάνω. Να μαζέψει τους «καραμανλικούς», όσους απέμειναν. Και σε αυτόν έδωσε το «αντίδωρο» της λησμονιάς. Κανένας έλεγχος για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή από το 2004 έως το 2009. Και αυτόν τον αθέμιτο γάμο τον «στεφάνωσε» με την επιλογή του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας.

Έχετε ακούσει τίποτε για τη φοβερή περίοδο 2004-2009; Τα σχέδιά του ναυάγησαν με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ίδιο επιχειρεί και με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και με το Κίνημα Αλλαγής. Κάποια από τα αποκόμματα σκέψεων κάποιων κορυφαίων στελεχών για το ένα ή για το άλλο πρόβλημα ο Αλέξης σπεύδει να τα υιοθετήσει και να τα προωθήσει. Κάποιοι από την κεντροαριστερά πέφτουν στις παγίδες του Αλέξη.

Κρίμας.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Τρίτη, 15.05.2018

 

 

 


Share |
 
papa
Ανοίξτε την Βουλή! Επιτρέπεται σύγχυση στα εθνικά θέματα; ¨Πορεία στην Ομίχλη της Κρίσης¨

 

 

Το ότι δεν φταίνε τα θύματα είναι, περίπου, βέβαιο. Τα περισσότερα δεν ήταν καν κάτοικοι της περιοχής. Να φταίνε, άραγε, τα μι

Το non paper της αμερικανικής πρεσβείας και η τουρκική επιχειρηματολογία για το τέλος ισχύος των διεθνών συνθηκών.

Επ

 

 

Πάρα πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Βγόντζα ¨Πορεία στην Ομίχλης της Κρί

 

«ΔΙΚΗ»

20  χρόνια μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου

Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, Αθήνα, 2009
<

webdesign by mediapro || content management by fgcms