ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ

Αρθρογραφία  

arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
 


 

Loading

     Ο Ερντογάν βρυχάται και ο Αλέξης πάει πάσο
-- 13/01/2018

  

   

 

Μας πήρανε είδηση. Κάποτε θα τους πάρουμε και εμείς. Ένα από τα πιο έγκυρα περιοδικά στο διεθνή Τύπο είναι το γερμανικό "Der Spiegel". Στο πρόσφατο δημοσίευμά του μας "την έπεσε" χοντρά. «Ο Ερντογάν βρυχάται. Και ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί».

Μας πήραν τελικά είδηση. Οι σημερινοί κυβερνώντες είναι οι πιο υπάκουοι κυβερνήτες σε όλο τον κόσμο. Δείξτε μου ένα θέμα το οποίο να μην το εκτελούν όπως τους προστάζουν. Στα οικονομικά; Μετά τους τυχοδιωκτισμούς του πρώτου εξαμήνου του 2015 οι καλύτεροι μαθητές του ΔΝΤ και των Βρυξελλών. Ένα μνημόνιο εφτά σελίδων το εφαρμόζουν με χίλιες και σελίδες από την επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Και από κοντά χιλιάδες οι εφαρμοστικές υπουργικές πράξεις. Και να 'σου και οι οδηγίες. Ακόμα και ο φοβερός Ντάισελμπλουμ θεωρεί το δίδυμο Αλέξη-Τσακαλώτου το καλύτερο.

Μας πήραν είδηση και οι Τούρκοι. Και κάθε μέρα παριστάνουν όλο και πιο άγρια τα λιοντάρια.

Και απ' ό,τι φαίνεται υπάρχουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Δεν είναι μόνο η απόφαση της προέδρου Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων που ανέστειλε χωρίς νομική και νόμιμη αιτία τη διαδικασία χορήγησης ασύλου στου φυγάδες.

Για ψάξτε κι άλλες ενδείξεις! Πώς αλλάζει ο πολιτικός καθημερινός λόγος τους. Από τη χρήση των λέξεων προδίδονται. Α, σε αυτό είναι μαέστροι. Πρέπει να το παραδεχτούμε. Πρέπει να τους παραδεχτούμε. Ακόμα και ο δυστυχής Μουζάλας χρησιμοποιεί για τους Τούρκους φυγάδες τη λέξη πραξικοπηματίες. Όπου να 'ναι θα ισχυριστεί ότι ήσαν και ηγέτες του πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν. Δεν είναι τυχαία η επιλογή αυτή. Και το εξηγώ, πολύ απλά. Η Συμφωνία της Γενεύης και όλα τα συναφή πρωτόκολλα εξαιρούν από την προστασία του ασύλου τους πραξικοπηματίες και τους αρχηγούς των! Και, ω του θαύματος, τις ίδιες μέρες κάποιοι διατεταγμένοι κονδυλοφόροι της κυβέρνησης αρχίζουν να ασχολούνται με το θέμα χρησιμοποιώντας τη λέξη «πραξικοπηματίες»!

Τώρα ξέρουμε πια ποιοι είναι οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι. Ποιοι είναι οι κακόβουλοι προπαγανδιστές. Ποιοι δε σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως μας κατηγορούν σε όλη την Ευρώπη. Θα φύγουν από την εξουσία. Που δεν την κατέλαβαν, όπως συνομολογεί και η σύντροφος του πρωθυπουργού. Και θα δραπετεύσουν από την κυβέρνηση. Ως παρά φύση εραστές της. Θα αρπαχτούν από τις καρέκλες τους όσο πιο σφιχτά μπορούν. Πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτό θα συμβεί το 2019. Προσωπικά εκτιμώ πολύ νωρίτερα.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Σάββατο, 13.01.2018

 

 

 


Share |
 
papa
Ανοίξτε την Βουλή! Επιτρέπεται σύγχυση στα εθνικά θέματα; ¨Πορεία στην Ομίχλη της Κρίσης¨

 

 

Το ότι δεν φταίνε τα θύματα είναι, περίπου, βέβαιο. Τα περισσότερα δεν ήταν καν κάτοικοι της περιοχής. Να φταίνε, άραγε, τα μι

Το non paper της αμερικανικής πρεσβείας και η τουρκική επιχειρηματολογία για το τέλος ισχύος των διεθνών συνθηκών.

Επ

 

 

Πάρα πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Βγόντζα ¨Πορεία στην Ομίχλης της Κρί

 

«ΔΙΚΗ»

20  χρόνια μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου

Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, Αθήνα, 2009
<

webdesign by mediapro || content management by fgcms