ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ

Αρθρογραφία  

arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
 


 

Loading

     Τα καλά και τα κακά νέα
-- 06/12/2017

  

   

 

Έχουμε πολλά νέα. Καλά και κακά. Μπορεί να μην εντυπωσιάζουν. Έχουν όμως ουσιαστικό περιεχόμενο. Μπορούν όλα μαζί να συνιστούν ιστορικό γεγονός. Εκτός αν η προσοχή όλων μας έχει απορροφηθεί από εκείνες τις τηλεοπτικές εκπομπές που αναδεικνύουν τα νέα ταλέντα στο τραγούδι. Όμορφα κορίτσια και αγόρια και εξαιρετικά γοητευτικές φωνές. Λέτε να ΄μαστε ένα έθνος τραγουδιστών; Και αν προσθέσουμε και ποιητών και συνθετών (έχουμε αρκετούς εδώ και πολλές δεκαετίες), τότε πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα καλά νέα:

Η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης! Η κυβέρνηση τη χαρακτηρίζει ως μείζον γεγονός. Ολοκληρώθηκε η τρίτη αξιολόγηση πολύ σύντομα. Άλλωστε από αυτή εδώ τη στήλη το είχα χαρακτηρίσει ως το πιο πιθανό γεγονός και εξέλιξη.

Μάλλον ματαιώθηκε η πώληση των 100.000 οβίδων! Τη γλίτωσαν ο άμαχος πληθυσμός της Υεμένης και τα μωρά παιδιά. Πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί αυτή η συναλλαγή. Και έτσι θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Τα πιο πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έτσι καθησυχάζεται η αριστερή συνείδησή τους. Ευχαριστημένη και η αντιπολίτευση. Κατάφεραν να στριμώξουν το δίδυμο Αλέξη και Πάνου και να το υποχρεώσουν σε μια κοινοβουλευτική και πολιτική ήττα.

Η εσωκομματική κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίζεται σε γκρίνιες και σε τιτιβίσματα κάτω από το τραπέζι. Ούτε σε παρασκηνιακές μαζώξεις των «53» και άλλων τινών στελεχών. Η αμφισβήτηση του δίδυμου Πάνου και Αλέξη αποκτά ταυτότητα. Για πρώτη φορά.

Και τώρα η σειρά των κακών νέων:

Οι προσδοκίες για μια αξιοσημείωτη αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) μάλλον πρέπει να έχουν μαραθεί. Πέρσι τέτοιο καιρό ο Τσακαλώτος προέβλεπε αύξηση του ΑΕΠ για το 2017 κοντά στο 2,7%. Όσο περνούσαν οι μήνες ο πήχης αυτός έπεφτε. Κατέβαινε και κάτω από το 2%.

Ο Αλέξης σε δημόσια παρέμβασή του επέμενε. Οπωσδήποτε η αύξηση του ΑΕΠ θα ανέβαινε πάνω από το 2%. Τώρα; Προσπαθούν να συμβιβαστούν με 1,6%. Εγώ προσωπικά προβλέπω αύξηση του ΑΕΠ κοντά στο 1%. Το έχω ξαναγράψει πολλές φορές και ίσως για ορισμένους από εσάς να είναι και βαρετό.

Η κατανάλωση και οι επενδύσεις μειώθηκαν. Αυτό μας το διαβεβαιώνει, τώρα πια, και η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Ο διχαστικός λόγος, τα πλαστά έγγραφα και η χυδαιότητα επιμένουν να είναι εργαλεία της κυβερνητικής πολιτικής.

 

Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη 06.12.17

 

 


Share |
 
papa
Ανοίξτε την Βουλή! Επιτρέπεται σύγχυση στα εθνικά θέματα; ¨Πορεία στην Ομίχλη της Κρίσης¨

 

 

Το ότι δεν φταίνε τα θύματα είναι, περίπου, βέβαιο. Τα περισσότερα δεν ήταν καν κάτοικοι της περιοχής. Να φταίνε, άραγε, τα μι

Το non paper της αμερικανικής πρεσβείας και η τουρκική επιχειρηματολογία για το τέλος ισχύος των διεθνών συνθηκών.

Επ

 

 

Πάρα πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Βγόντζα ¨Πορεία στην Ομίχλης της Κρί

 

«ΔΙΚΗ»

20  χρόνια μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου

Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, Αθήνα, 2009
<

webdesign by mediapro || content management by fgcms