ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ

Αρθρογραφία  

arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
 


 

Loading

     Τα αληθινά μυστικά του Καμμένου.
-- 29/11/2017

  

   

 

Πολλοί γνωστοί μου με ρώτησαν με ειλικρινές ενδιαφέρον. Είμαστε πολλοί εκείνοι που δεν καταλάβαμε το ουσιαστικό περιεχόμενο του προχθεσινού σκληρού πολιτικού καβγά στη Βουλή. Λοιπόν, ας τα πάρουμε από την αρχή.

Το πρώτο. Όλα ξεκινούν από μια απόφαση του Καμμένου να πωλήσουμε στρατιωτικό υλικό, που δεν μας χρειάζεται. Αυτό, βέβαια, το έχει, ήδη, κρίνει ο στρατός μας. Το είδος του στρατιωτικού υλικού; Οβίδες συγκεκριμένου τύπου. Φυσικά την πώληση την ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ, ένα όργανο, στο οποίο προεδρεύει ο Πρωθυπουργός. Το ΚΥΣΕΑ προσδιόρισε και το εύρος της πώλησης 300.000 οβίδες. Φυσικά και η πώληση πέρασε και από την Ειδική Επιτροπή της Βουλής για τους Εξοπλισμούς. Ως εδώ, καλά.

Το δεύτερο. Προφανώς, πρόκειται για μια διακρατική συμφωνία. Τί σημαίνει αυτό; Δεν πρέπει να υπάρχουν μεσάζοντες. Η ύπαρξή τους έχει απαγορευθεί στις διακρατικές συμφωνίες από το 2011 με πρόταση Βαγγέλη Βενιζέλου και με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Συναλλάσσεται κυβέρνηση - με κυβέρνηση. Αυτό, όμως, δεν έχει τηρηθεί στη συγκεκριμένη πώληση. Ο μεσάζοντας έχει επώνυμο. Και κινείται με εξαιρετική άνεση στους διαδρόμους και τα γραφεία του ελληνικού πενταγώνου. Αυτό δεν το θέλουν ούτε οι Σαουδάραβες.

Το τρίτο. Παρόλα αυτά ο Καμμένος επιμένει με το συγκεκριμένο μεσάζοντα. Και δεν περιορίζεται μόνο σ' αυτό. Θέλει και δικό του μεταφορέα. Μια ελληνική εταιρία, που κάποιο από τα βασικά της στελέχη ή συνεργάτες βρίσκεται ήδη στη φυλακή για την υπόθεση ENERGA. Δηλαδή τη μεγάλη απάτη και υπεξαίρεση σε βάρος της ΔΕΗ. Και όχι μόνο. Αυτή η διαφορά του Καμμένου από τους Σαουδάραβες δεν έχει καμιά άλλη ερμηνεία παρά μόνο ότι η ύπαρξη της ελληνικής εταιρίας διευκολύνει την παράδοση μίζας. Οι Σαουδάραβες επιμένουν στην δική τους μεταφορική, πλην κρατική, εταιρία και εκεί, κάπου, «τα σπάνε».

Το τέταρτο. Ενώ η αρχική απόφαση μιλούσε για πώληση 300.000 οβίδων, τελικά οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται μόνο για 100.000 οβίδες. Πού πήγαν οι 200.000 οβίδες; Ο μεσάζοντας πρέπει να ξέρει που τις ξεφόρτωσε.

Το πέμπτο. Οι ειδήσεις ότι αυτό το πολεμικό υλικό θα το χρησιμοποιούσαν οι Σαουδάραβες για τον εμφύλιο πόλεμο στην Υεμένη, αδιαφορώντας για τη ζωή των χιλιάδων παιδιών που σκοτώνονται σ' αυτόν τον πόλεμο.

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Οι υποψίες αυξάνονται καθημερινά. Ποιά συνείδηση, αριστερή ή άλλη, θα τ' αφήσει αναπάντητα;

 

Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη 29.11.17

 

 


Share |
 
papa
Ανοίξτε την Βουλή! Επιτρέπεται σύγχυση στα εθνικά θέματα; ¨Πορεία στην Ομίχλη της Κρίσης¨

 

 

Το ότι δεν φταίνε τα θύματα είναι, περίπου, βέβαιο. Τα περισσότερα δεν ήταν καν κάτοικοι της περιοχής. Να φταίνε, άραγε, τα μι

Το non paper της αμερικανικής πρεσβείας και η τουρκική επιχειρηματολογία για το τέλος ισχύος των διεθνών συνθηκών.

Επ

 

 

Πάρα πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Βγόντζα ¨Πορεία στην Ομίχλης της Κρί

 

«ΔΙΚΗ»

20  χρόνια μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου

Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, Αθήνα, 2009
<

webdesign by mediapro || content management by fgcms