ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ

Αρθρογραφία  

arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
 


 

Loading

     Καλάσνικοφ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.
-- 08/11/2017

  

   

 

Σε μια ώρα επρόκειτο να αρχίσει η τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών της Κεντροαριστεράς. Όλες οι ενδείξεις οδηγούσαν στην εκτίμηση ότι αυτή η τηλεμαχία, η δεύτερη και τελευταία, θα είχε εξαιρετικά υψηλή θεαματικότητα για πολιτικές συζητήσεις. Όπως και είχε. Καταμετρήθηκαν 850.000 θεατές.

Αυτήν την ώρα επέλεξαν οι τρομοκράτες για την επίθεσή τους με καλάσνικοφ για τη δολοφονία των αστυνομικών φρουρών του κτηρίου των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, στη διάσημη, πια, Χαριλάου Τρικούπη. Μόνο θαύμα μπορεί να ερμηνεύσει την αστοχία τους. Ο δρόμος ήταν γεμάτος κόσμο. Και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούν μονίμως το στόχαστρο εγκληματικών ή τρομοκρατικών μονάδων. Έχουν καταμετρηθεί δεκάδες επιθέσεις με τον ίδιο στόχο τα τελευταία χρόνια. Μόνο τα δύο τελευταία χρόνια τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν υποστεί 60 βίαιες επιθέσεις. Χωρίς να έχει συλληφθεί ποτέ κανείς!

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλα στελέχη του κόμματος, έχουν προβεί σε διαβήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό και την ηγεσία της Αστυνομίας. Η ίδια η Φώφη Γεννηματά έχει ζητήσει και την παραίτηση του Υπουργού! Δυστυχώς, και αυτή τη φορά η Κυβέρνηση δεν λειτούργησε ως θεσμικό όργανο της χώρας. Ούτε, ως προς την ενημέρωση του λαού. Χαρακτήρισε τη δολοφονική επίθεση ως προβοκάτσια. Σε βάρος της!

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε σχετική συζήτηση στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός καμάρωνε, πως δεν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στη χώρα μας. Κατ' αυτόν, η εγκληματικότητα και η πολιτική βία έχουν μειωθεί. Η αλήθεια είναι άλλη.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Κυβέρνησή του κωφεύουν. Δεν βλέπουν. Δεν θέλουν να βλέπουν. Και για να είμαστε σοβαροί δεν επιτρέπεται να έχουν, ούτε καν, «αυταπάτες».

Τα «παιχνίδια» με τη βία είναι, στους καιρούς μας, ανεπίτρεπτα. Η βία παραμένει βία και τυφλή. Οι σφαίρες είναι πάντοτε σφαίρες. Και οι ζωές που χάνονται συνιστούν το μεγαλύτερο έγκλημα! Και η Δημοκρατία, που υποσκάπτεται, είναι το επόμενο θύμα.

Η Κυβέρνηση δεν θέλει. Γι' αυτό και δεν μπορεί. Δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους θεσμούς που εγγυώνται την ασφάλεια του πολίτη. Δεν θέλει να συγκαταλέγεται. Πάσχει από ιδεοληψίες, αν όχι για κάτι χειρότερο. Ορισμένα από τα στελέχη της νομίζουν ή διατείνονται ότι υπηρετούν την πολυφωνία και την ελευθερία έκφρασης των ιδεών.

Βία, και μάλιστα,  τυφλή είναι ασυμβίβαστη έννοια με κάθε ελευθερία!

 

Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη 08.11.17

 

 


Share |
 
papa
Ανοίξτε την Βουλή! Επιτρέπεται σύγχυση στα εθνικά θέματα; ¨Πορεία στην Ομίχλη της Κρίσης¨

 

 

Το ότι δεν φταίνε τα θύματα είναι, περίπου, βέβαιο. Τα περισσότερα δεν ήταν καν κάτοικοι της περιοχής. Να φταίνε, άραγε, τα μι

Το non paper της αμερικανικής πρεσβείας και η τουρκική επιχειρηματολογία για το τέλος ισχύος των διεθνών συνθηκών.

Επ

 

 

Πάρα πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Βγόντζα ¨Πορεία στην Ομίχλης της Κρί

 

«ΔΙΚΗ»

20  χρόνια μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου

Εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, Αθήνα, 2009
<

webdesign by mediapro || content management by fgcms